Hoi hoi, heb jij nou ook binnenkort een toetsweek en heb je moeite met het leren daarvan of weet je even helemaal niet meer wat je moet doen? Hier zijn DE tips voor hoe je jouw toetsweek het beste kan voorbereiden. Veel leesplezier!

Tip 1: De allerbeste tip die er is denk ik is: Begin op tijd met leren! Waarschijnlijk heb je die al vaker gehoord, maar dat is echt heel belangrijk. Begin ongeveer één week van tevoren met het leren en je kan voor de voorbereiding wat eerder beginnen. Dan heb je geen stress.

Tip 2: Ga nooit uren achter elkaar leren, vooral voor vakken waar je veel leerstof moet leren. Zoals geschiedenis, biologie, natuurkunde etc. Leer voor dat soort vakken max. een half uur en daarna eventjes pauze. Je kan nooit uren achter elkaar leren, want je brein neemt dan niets meer op en ben je eigenlijk aan het lezen. En lezen is niet leren!

Tip 3: Hou na het leren pauzes. Zorg dat je iets leuks gepland hebt na het harde werken. Zoals: sporten, tekenen, knutselen, muziek maken of alles wat je maar leuk vind. Maar ga in ieder geval iets doen wat niks te maken heeft met letters of met je leerwerk.

Tip 4: Maak een planning. Ja echt, dat helpt bij mij heel erg. Als het niet lukt, vraag je ouders, je oudere broer of zus of je docent om je te helpen. Zorg dat er pauzes tussen zitten en tijden dat je serieus en ongestoord aan het leren bent. En zet er ook in wanneer je aan je huiswerk zit en wanneer je leert.

Tip 5: Je kan je er alvast op voorbereiden. Je weet natuurlijk al even dat er een toetsweek begint aan te komen. Hier zijn wat ideetjes: maak flitskaartjes voor de begrippen, maak samenvattingen met behulp van: mindmaps, tekeningetjes etc etc.

Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Isabeau 2-VWO