Interview met Erik van der Velden (Schrijver)

 

Waarom bent u schrijver geworden?

¨Schrijven vond ik altijd wel leuk om te doen, niet als baan. Maar als hobby. Toen ik mijn baan verloor had ik besloten om schrijver een kans te geven. Ook doe ik niet alleen schrijven, maar ben ik ook een Redacteur¨ (iemand die boeken leest om te kijken naar fouten)

 

Heeft u doelen als schrijver?

¨Niet echt, ik doe schrijven meer als hobby¨ zegt Erik van der Velden. ¨Ik probeer gewoon zoveel mogelijk boeken te schrijven en lol vooral.¨

 

Heeft iemand u geïnspireerd/idool?

¨Mijn vader gaf mij veel inspiratie¨ zegt Erik.

 

Wat is jouw volgende boek?

¨Dat is een verrassing, je zult het zelf zien als het wordt uitgebracht.¨

 

Hoeveel geld krijg je als schrijver?

¨Veel van het geld gaat naar de uitgeverij, als ik een boek voor 20 euro verkoop, krijg ik zelf rond de 2,50 per boek. De rest gaat naar de uitgeverij¨. ¨Als Redacteur krijg ik rond de 500 euro per boek wat ik nakijk, ik kan rond de 4 boeken per maand nakijken. Dus rond de 2000 euro per maand¨. Zegt Erik van der Velden